spirálok

Fém és műanyag spirálok

A spirálkötés a brosúrák, füzetek és magazinok gyártására szolgál. Ez az egyik legelterjedtebb módszer a használatra kész nyomtatott termék előállítására.

A technika lényege, hogy a papírt perforálják, majd fémből vagy műanyagból készült spirálok valamelyikét helyezik bele. Miután a spirált a perforált papír köré tekerik és a végeit meghajlítják, az eredmény egy olyan bekötött dokumentum lesz, amit könnyen át lehet lapozni. A spirálok garantálják a lapok jó tartását.

A kötés szilárdsága azt jelenti, hogy miután a lapok a borítóhoz vannak kötve, a dokumentum rendkívül erős. Amikor az egymásra helyezett papírlapokat kinyitják, azok laposan fekszenek és könnyen átlapozhatóak.

A spirálkötés esztétikusabb és prémium megjelenést is biztosít egy nyomtatványnak. Ami a színeket illeti, a műanyag spirálok fekete, zöld, sárga, piros és kék színben kaphatóak. Termékkatalógusok nyomtatásakor tanácsosabb a fém spirálok mellett dönteni, ugyanis ez letisztultabb és klasszikusabb megjelenést kölcsönöz a dokumentumnak.