Filmnézéshez használja a VLC mediaplayert!

Egyre több videót készítünk és egyre több filmet nézünk meg a számítógépen. Ehhez szükséges a megfelelő szoftver használata, hiszen az alapvető programok nem képesek minden kiterjesztést futtatni. A VLC mediaplayer segítségével szinte minden kiterjesztést le tudunk játszani.

Kiváló szoftver, ami nemcsak számítógépre telepíthető. Ingyenesen elérhető, könnyű kezeléssel rendelkezik és a filmeket nagyszerűen, akadásoktól mentesen futtatja le. A VLC mediaplayer sokan kiegészítő szoftverként is használják, hiszen pluginként is funkcionál a böngészőkben.

Így egyes böngésző alapú szoftverekhez elengedhetetlen. A VLC playert nemcsak filmek, hanem saját készítésű videók lejátszására is lehet használni. Ezek mellett természetesen audió alapú dokumentumok futtatására is alkalmas, hiszen jól kezeli a zenefájlokat és lejátszási lista is adott.

A VLC mediaplayer kiváló program, szinte minden operációs rendszeren fut, kezelése egyszerű és könnyű, így a kisebb számítógépes tudással rendelkező egyének is könnyedén elboldogulnak vele. Más audió és videó kezelő szoftver is létezik, némelyik alapvetően bele van építve az operációs rendszerekbe.

Ezekhez legtöbbször szükséges egy kiegészítő, amelyik képes kezelni a különböző kiterjesztéseket. Ennek elkerülése érdekében, érdemes egy speciális programot használni, mint például a Bs player. Ez a kis program több multimédia kiterjesztést tud kezelni, mint például az mkv, mp3, mpeg, divx, avi és mások.

Az ilyen komplex programok használata néha szükséges, hiszen nem kell a különböző típusú dokumentumokhoz több lejátszó program. A Bs player ingyen elérhető bárki számára. Kezelése egyszerű, nem szükséges nagy tudás hozzá. Nagyszerűen kezeli a feliratokat, a képarányt, a hangerőt és a nyelvek beállítását.

Alapvetően csak pár kinézetet ad a program, azonban többet is letölthetünk a hivatalos oldalról, amelyek a programhoz hasonlóan teljesen ingyenesek. A Bs player sokak kedvence és nem hiába. Rengeteg formátumot képes kezelni, így ismeri a MicroDVD és Subviewer formátumot is.