Madárriasztó vásárlás még az idény előtt

Itt a tavasz, hamarosan visszatérnek a vándormadarak is, így pár héten belül már sokszorosára növekszik a kerteket, szőlőst fenyegető veszély. Érdemes már most madárriasztó alternatívák után nézni, hogy megismerhessük a lehetőségeinket és időben felkészülhessünk az esetleges támadásokra.

Ugyanis a különböző madárfajok veszélyt jelentenek a friss hajtások megjelenésétől, egészen a termés beéréséig és visszafordíthatatlan károkat okozhat. Vannak általános megoldások, mint az ultrahangos madárriasztó, ami szinte minden fajra hatással van, de vannak személyre szabott lehetőségek is, mint egy-egy műanyag természetes ellenség, nagytestű madár képében.

Tudni kell azonban, hogy néhány madár az ilyen zavaró tényezőket képes megszokni, egy idő után figyelmen kívül hagyni, ezért ajánlott kombinált megoldás mellett dönteni, ami a különböző madárriasztó készülék együttes erejét használja ki. Továbbá, időnként érdemes áthelyezni az eszközöket, így nem adjuk meg a hozzászokás lehetőségét. Rendeljen Ön is madárriasztó modelleket, hogy elejét vegye a problémáknak!