Sokoldalúak a bőrrák fajtái

Sajnos nagyon sok ember nincs kellő figyelemmel azokra a tünetekre, amelyeket a testén, főleg a bőrén érez, azt gondolván, hogyha az nem fáj, akkor biztosan elmúlik hamarosan. Azonban, a bőrön felfedezhető különböző elváltozások, növekvő, megváltozott felszínű anyajegyek nagyon komoly problémára, vagyis bőrrákra is utalhatnak. Ilyen esetekben a lehető leghamarabb bőrgyógyásztól kell időpontot kérni, ugyanis a bőrrák fajtái korai stádiumban hatékonyan kezelhetőek.

Az ewopharma.hu weboldalon mindent megtudhat a bőrrák fajtáiról, ugyanis részletes leírást és képeket is talál, amelyekből tudni fogja, hogy melyik milyen bőrrákot jelent. Ez a betegség leginkább az UV-sugárzásnak gyakran kitett testrészeken tapasztalható, néha bizony az arcon is előfordul. Minden esetben vigyázni kell a napozással, illetve a fejet is védeni kell a napszúrás ellen. A bőrrák kialakulásának okai részben ismertek, ellentétben sok más betegséggel.

Mivel ismerjük az okokat, ezáltal, természetesen, tenni is tudunk ellene, vagyis van mód a védekezésre. A bőrrák fajtái a következők lehetnek: aktinikus keratosis, egy érdes felszínű, múlni nem akaró halványpiros vagy barnás elszíneződés; a laphámrák, ami vöröses színű, hámló, későbbi stádiumban kisebb duzzanat; a basalioma, ez a leggyakoribb a kialakuló bőrrák fajtái közül, ami lassan növekvő rózsaszín göb megjelenése a bőrön. A legveszélyesebb és legismertebb rosszindulatú bőrrák a melanoma, amelyik a leggyakrabban áttétekkel jelentkezik, ez a bőr festéktermelő pigment sejteknek a túlburjánzása.

Leginkább a napsugárzásnak kitett testrészeken, háton, végtagokon vagy a fej-nyak tájékán jelentkezik új anyajegyek felszínén, valamint a már meglévő anyajegyen kialakuló különféle elváltozások formájában. Ez a legveszélyesebb a bőrrák fajtái közül, így rendkívül fontos a daganat mielőbbi felismerése, illetve a teljes eltávolítása a bőrszövetből. A weboldalon nemcsak a bőrrák fajtái, hanem azok tünetei is be vannak mutatva, illetve olyan készítmények is, amelyek segítségével védekezni lehet a leégés ellen.