SEO irányok 2017-ben: még több mobil

A világháló korszakának beköszöntével egy teljesen új világ érkezett el számos szempontból. Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy a fejlesztések leállnak, tehát érdemes folyamatosan tartani a lépést az aktuális újításokkal, ha talpon akar maradni vállalkozásunk. Ezek közül az egyik legjelentősebb a telefonos alkalmazások előrelépése, ugyanis Boóc Péter (marketingtanacsado.hu) szerint a mobil lesz a fő csapásvonal 2017-ben is.

Amióta kikerültek a piacra az okos készülékek, amelyekkel már majdnem olyan szinten lehet bánni, mint egy számítógéppel, alapjában megváltozott az online vásárlás és internetezés fogalma. De miért is jelentős ez? Főként azért, mert a mobilos alkalmazások más módon működnek, és az oldalaknak úgynevezett telefonbarátnak kell lenniük, hogy alkalmazkodjanak a sajátosságokhoz, ami lehet a kisebb képernyő és betöltési sebesség. Amíg az ember a mobilt mindig magánál tartja, addig a számítógép elé csak bizonyos időszakban ül le.

Az online vásárlás ezért sok esetben ilyen módon történik, ami kihat a keresőoptimalizálásra is. A marketingtanacsado.hu szakemberei ezt jól tudják, és fel vannak készülve ezekre a kihívásokra. Megfelelő tanácsokkal tudnak ellátni bennünket, és amennyiben igényeljük, akkor megtervezik azt a folyamatot, ami során az oldalunk előrébb kerül a Google keresési listáján. Ez azonban nem azonnali hatást fog eredményezni. Türelemre van szükség, de a várt hatás nem marad el, és rendkívül hosszú távon fog működni befektetésként.

A megfelelően elvégzett keresőoptimalizálás minden online értékesítéssel foglalkozó cég számára kiemelt jelentőséggel bírhat, ha azt szeretnénk, hogy magas látogatószámot érjünk el. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a technológia fejlődik, és ami még csak a gép előtt ülve elérhető ma, az már nemsokára mobil alkalmazásként is megjelenik vagy már meg is jelent. A jövő szó szerint a zsebünkben van, és erre kiemelt hangsúlyt kell fektetni, különben lemaradunk a konkurens vállalkozásoktól, amit nem engedhetünk meg magunknak, ha talpon akarunk maradni ebben az üzleti életben.