Az iPhone 5S üvegfólia plusz biztonságot ad

A telefonok egyre többet érnek, szinte már vagyontárgynak számítanak, ezért a védelmük szükségessége magától értetődő. Az iPhone 5S üvegfólia borítása a védelem egyik legfontosabb fázisa. Hiszen a telefonok nagy kijelzője szokott a leghamarabb megsérülni, ha leesnek vagy megütődnek. Ugyanakkor a nagy, fényes felület, amely az érintőképernyőt fedi, viszonylag érzékeny szerkezet.

Az iPhone ezért olyan Gorilla Glass üveggel jön le a gyártósorról, amely a karcolásokat és a kisebb ütéseket is simán kibírja. Akár késsel is meg lehet próbálni megkarcolni a kijelzőt. Nem fog menni. Akkor meg minek kell üvegfólia az iPhone 5S-re? Leginkább a nagyobb ütések azok, amelyeket nem bír meg a Gorilla Glass sem. Jellemzően nagyobb eséseknél szokott megtörténni, hogy a telefon kijelzőt fedő rész összetörik. Ekkor nem lenne jobb, ha az iPhone 5S üvegfólia rétege törne be? 

Lényegében ezt teszi. Egy ilyen üvegfólia közel sem kerül annyiba, mint a kijelző cseréje. Főleg akkor probléma ez, ha nincsen biztosítva a telefon, vagyis kimegy a garanciából és az Apple Care sem gondoskodik már róla. Ekkor mindenképpen kell üvegfólia telefon védelméhez. Beszerzése nem nehéz, ugyanis szinte mindegyik telefonos szaküzletben, vagy webáruházban lehet ilyent kapni. Azonban vigyázzon, hogy ne tévessze össze ezt az átlagos műanyag fóliákkal!

Ugyanis azok a legminimálisabb védelmet nyújtják a készüléknek. Valamint egy műanyag fedőlap nagyban ronthatja a telefon használatának élményét is, ugyanis sokszor megtapad rajta az ujjlenyomat, amit nehéz eltávolítani. Ha azonban üvegfólia telefon kijelzőjére kerül, akkor ez a kellemetlen élmény nem érvényesül, ugyanis hasonlít az eredeti felület tapintásához.

Egy idő után észre sem fogja venni, hogy rajta van, csupán az általa nyújtott védelmet fogja élvezni. Sokan már a telefon megvásárlásakor beszereznek egy ilyent, hogy még inkább bebiztosítsák magukat a véletlen balesetek kellemetlenségei ellen. Azonban tudni kell, hogy lehet üvegfólia telefon elején, ha az a szélére esik. Ugyanis ilyenkor a telefon sarokrésze is sérülhet, ami esztétikai, de néha felhasználási problémát is okozhat.