A fúrókalapács jó választás lehet

Otthoni barkácsolásra vagy kisebb szerelések, esetleg építkezések alkalmával, szinte minden esetben szükség van valamilyen fúró-vágó szerszámgépre. Szerencsére a piac meglehetősen telített ilyen tekintetben, számos barkácsgép gyártó kínálja termékeit a legkülönbözőbb funkciókra és változó ár-érték arányban. A jó hír, hogy bárki megtalálhatja a számára megfelelő gépet, ami árban és minőségben is megfelelő. Egy fúrókalapács vásárlásával egyszerre több legyet is üthetünk egy csapásra.

A nevéből adódóan, ezek a gépek főleg fúrásra, méghozzá ütve fúrásra lettek kifejlesztve, ami azt jeleni, hogy nemcsak fúrni lehet, de a keményebb anyagokat, mint például a beton, is át lehet lyukasztani ezen funkciójának köszönhetően. A fúrókalapács megvásárlása során, érdemes figyelembe venni a majdani felhasználás célját, hogy inkább betont vagy egyéb anyagokat fognak gyakrabban fúrni. Ha inkább ütve fúrásra kívánja használni a szerszámgépet, fontos a megfelelő ütőerő megléte.

Ezt az információt minden fúrókalapács esetében külön kiemeli a gyártó. Ezen kívül fontos még a teljesítmény, hogy mennyire erős motor hajtja a gépet, mert senki nem szeretné, hogy munka közben a gép megadja magát és ne tudjon megbirkózni az adott feladattal. Egy fúrókalapács azon kívül, hogy jól végzi a dolgát, megfelelő kényelmet és biztonságot is kell adjon. A gyártók igyekeznek kényelmes, ergonomikus markolatot és pótfogantyút gyártani, a stabil és biztos tartás érdekében. Ezen kívül, a minőségi fúrókalapács továbbfejlesztett, gyors befogótokmánnyal van ellátva, a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Továbbá, a kényelemről a szerszámkoffer gondoskodik, ami úgy van kialakítva, hogy a fúrókalapács tökéletesen beleilleszkedik, illetve a tartozékoknak is megfelelő hely van kialakítva. Itt kap helyet a tartalék fúrószár és az akkumulátor is, abban az esetben, ha a gép cserélhető táppal kerül forgalomba. Hiszen a praktikusság jegyében létezik ilyen kivitel is. Előfordulhat, hogy olyan helyen kell a fúrókalapács erejét igénybe venni, ahol nincs áramellátás, illetve nagyon messze van a legközelebbi konnektor.