Milyen tartozékokra alapszik a nyári gumi?

Annak érdekében, hogy a nyáron használatos abroncs remekül működjön kánikulában és esőben egyaránt, mindenképp rendelkeznie kell a megfelelő tartozékokkal. A nyári gumi egyik legfőbb eleme egyértelműen a merevítő öv. Ez a rész tartós acélszálakból épül fel, így az öv stabilitást garantáló módon futja körbe az adott abroncs felső zónáját, biztosítva a futófelület tartósságát. A minőség és biztonság csak akkor adott, ha ez a rész a nyári gumi fajtánál megfelelő módon merev.

Ennek következtében a merevítő meg tudja tartani az abroncs méreteit akármilyen körülmény között. Ez a merevség, természetesen, keresztirányban is adva kell legyen annak érdekében, hogy a nyári gumi az élesebb kanyarokban is ellen tudjon állni a kifejezetten nagy erőknek.

Emellett függőleges irányban a merev jelleg mellett a rugalmasság is esszenciálisnak bizonyul, hiszen csakis így történhet meg az útfelület egyenetlenségeiből származó rezgések elnyelése. A sikert az is garantálja, hogy a több öv szorosan illeszkedik egymáshoz, körülbelül 60 fokos szöget zárva be. A nyári gumi lényeges tartozéka még a perem is. Ez a rész fontos kapcsolatot garantál a keréktárcsa és a gumiabroncs többi része között.

A lassító és gyorsító nyomatékot közvetíti a tárcsától a futófelületig, hozzájárulva a nagyobb terhelések elviseléséhez és minimalizálásához is. A sofőr, kocsitulajdonos mindenképp olyan nyári gumi mellett kell döntsön, amelyik színvonalas, tartós módon biztosítja ezeket az esszenciális alaprészeket. A megfelelő abroncs megvásárolható igen jutányos áron a www.bhpgumi.hu weboldalról. Ez az online áruház többéves tapasztalatának köszönhetően garantálhatja a sikert.