isiász

Mitől alakul ki az isiász és hogyan lehet kezelni?

Az ülőideg gyulladás (isiász) éles fájdalommal jár, ami lehet folyamatos vagy fokozódhat ülés, felállás, járás során. Legtöbbször az időskorral hozzák összefüggésbe, pedig tulajdonképpen az ülőmunkát végzők betegsége. Ilyen esetekben ezt tanácsolja a gyógytornász isiász kezelésénél. Isiászos panaszokat okozhat a sok ülés, ezért a megelőzés érdekében fontos, hogy egy állítható magasságú, ergonomikus kialakítású széket vagy fitneszlabdát használjunk.

Utóbbit akkor is ajánlott beszerezni, ha a szék megfelel az említett követelményeknek, mert a labda hozzájárul a deréktáji izmok erősítéséhez és átmozgatásához, amivel javítja a tartást is. A szék beállítása úgy kell történjen, hogy a combunk és a vádlink 90 fokos szöget zárjon be egymással. Így egyetlen ér vagy ideg sem fog elzáródni a lábunkban, ami fájdalmat vagy zsibbadást okozna. Arra is érdemes figyelnünk, hogy a monitort éppen szemmagasságba helyezzük, így egyenes háttal és nyakkal végezhetjük a munkát. Ha így járunk el, akkor megelőzhetjük a fej- és nyakfájdalom kialakulását.

Egy deréktámasz által természetes pozícióba kerülhet a gerincünk és a szék is lényegesen kényelmesebbé válik. Nemcsak az ülés, hanem az állás és a járás is okozhat isiászt, ha a tartásunk nem megfelelő. A helytelen tartás a gerinc elferdüléséhez vezethet, ami azonban orvosolható megfelelő gyógytorna gyakorlatokkal. Érdemes felkeresnünk egy gyógytornászt, ha rendszeresen kínoznak nyaki és vállfájdalmak. A legjobb döntés felkeresni a Gyógytornászom rendelőjét, ahol a szakemberek biztosan segítenek majd megszabadulnunk a kínoktól.

Ugyanis, ha az isiászt tartáshiba vagy mozgásszervi rendellenesség okozza, hatékonyan kezelhető gyógytornával. De az idegi eredetű panaszok is enyhíthetőek vagy megszüntethetőek, szakember felügyelete mellett végzett gyakorlatokkal. A gyogytornaszom.hu weboldalon bővebben is olvashatunk erről a kezelésről, illetve kérhetünk időpontot. A gyógytornát minden esetben részletes állapotfelmérés előzi meg. A panaszok megszüntetéséhez keresse a profikat!