Angol társasjáték az öreg rókáknak is

A legkifinomultabb és stratégiailag a legátgondoltabb játékosok nem a gyermekek, hanem a felnőttek. A játék nemcsak a kicsik kiváltsága, hanem a nagyok gondolkodásának egyfajta fejlődési foka.

A jó játékos ugyanolyan kedvvel ül oda a kártyaasztalhoz, mint egy angol társasjáték mellé. Ez nem csak az együtt játszás és tapasztalatszerzés örömével tölti el, hanem egy újabb fejlődési lehetőséget kíván. A legtöbb angol társasjáték úgy van kitalálva, hogy több szinten is lehessen játszani azt.

A kicsikkel szemben egyszerűbb szabályokat állít, mint a felnőtt játékosokkal szemben. Ilyenkor az egyszerű szabályok közé olyanok is bekerülnek, amelyek igazán meggondolkodtatják őket. Az angol társasjáték egyik fő célja, hogy az élményszerzésen túl aktiválja a már megtanult szókincset, és játékos helyzeteket teremtsen annak felhasználásához.

Természetesen ez a feladat a kezdő angolosok számára keményebb dió, mint a haladóknak, de ezért kell betartani a fokozatosság és a türelmesség elvét. Ezekből a gondolatokból kiindulva megállapítható, hogy az angol társasjáték teljesen más és új élményt nyújt mindenki számára.