Az infraszauna és a „sárkánykommandó”

A hírneves „A Sárkányt pusztítsd el, ne önmagadat” című könyv szerzője, Stephen Royal Jackson röviden arról győzi meg olvasóit, hogy ne önmagukon kívül, hanem legbelül keressék a megoldást a problémáikra, valamint az örömforrást is a szféra keretében kutassák.

Az infraszauna és Jackson úgy találkoznak egy terület metszéspontján, hogy mindkét alternatíva (mind a mű, mind az infraszauna) a harmonikus életre és a kiegyensúlyozottságra fókuszálnak, aminek egyik legkiemelkedőbb eleme az egészség megőrzése és edzése lehet.

Amennyiben az infraszauna, mint hő-palota és az ember teste, mint ama összhangromboló bestia tanyája jelenik meg, ezen allegorikus szemlélet alapján. A sárkány fokozatos megsemmisítése, az egészségünk fölött garázdálkodó hatásoktól való megszabadulás potenciáljává formálódhat.

Az infraszauna épségmegőrző és harmonizáló hatása kedvező lehet mindazok számára, akik szeretnek elvonulni egy privát izzasztófülke feltöltődést és üdeség gerjesztő légkörébe, ahol nem csupán a test válik meg a gáttanyáktól, hanem a Jackson-féle „lényegünk” és „mélymagunk” is felpezsdül.