gerincsérv

Milyen munka végezhető gerincsérvvel?

Amikor fájdalmat érzünk valamelyik testrészünkön, próbáljuk enyhíteni pihenéssel, gyógyszerekkel. Például a gerincsérv miatt nemcsak a sport, de még az egyszerű mozdulatok is fájdalmassá válhatnak. Ezért is érdemes időben felismerni a gerincsérv tüneteit. Ennek a problémának a fő szimptómája a fájdalom, ami lehet enyhe, de akár elviselhetetlen is.

A helye is változatos lehet, előfordul, hogy egész távol érezzük a gerincünktől. Tapasztalhatunk kisugárzó fájdalmat a karokban, lábakban is. A betegség fokozatosan vagy egy rossz mozdulat, nagyobb terhelés következtében alakul ki, de a probléma súlyosbodását jelzi a tartósan meglévő, gyakran visszatérő fájdalom.

Egyéb tünete lehet a gerincsérvnek a zsibbadás, bizsergés, érzés- és mozgászavar, a reflexkiesés, mivel a nyomás alatt lévő idegeknek nem megfelelő a vérellátása. Leggyakrabban deréktájon jelentkezik a fájdalom, de a mozgásszegény életmód, rossz testtartás következtében a nyaki szakasz is gyakran érintett. Szerencsére, erre a gondra léteznek kiváló kezelési módszerek.

Eredményes kezelési módok

Nagyon hatásos lehet a mechanikai diagnózis terápia, más néven McKenzie terápia gerincsérv esetén, nem véletlenül alkalmazzák ezt széles körben. Kizárólag szakképzett gyógytornász és orvos végezheti ezt, ezért érdemes például a fővárosban két helyen is működő Gyógytornászom rendelőt felkeresni.

Ebben a rendelőben személyes és otthoni, videohívásos gyógytorna is elérhető. Minden kezelés egy részletes állapotfelméréssel kezdődik, ami alapján a szakemberek megmondják, hogy miért vannak a fájdalmaink. Ezt követően, megtanítják és felügyelik a gyakorlatokat, és nemcsak gerincsérvet, de isiászt és lumbágót is kezelnek.

A rendelőben dolgozó gyógytornászok fejenként átlagosan 13 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A Gyógytornászom rendelőbe nincs hosszú várakozási idő, szinte azonnal tudják fogadni a betegeket a szakemberek. Ez nagyon jó hír, hiszen az állami intézmények nem ehhez szoktattak hozzá minket. Bár minden szolgáltatásnak megvan az ára, az összegek is igazán korrekt módon lettek megszabva.

Fontos az utókezelés a gyógyuláshoz

Amennyiben a McKenzie módszer segít a helyére mozdítani a sérült porckorongot, ezáltal megszüntetve a fájdalmat okozó idegi nyomást, erre az eredményre vigyáznunk kell. Ezután ajánlott elkezdeni a gerincstabilizáló izmok erősítését, mert ily módon megakadályozhatjuk azt, hogy a sérv újból kitüremkedjen, és ismét megjelenjen a kínzó fájdalom.

Gyógytorna gyakorlatok végzésével elérhetjük ezt az erősödést. A gerincsérv eredményes kezelése után célszerű rendszeresen tornázni, sportolni, illetve nagyon figyelni kell a helyes testtartásra. Így elkerülhetjük az újabb gerincproblémák kialakulását.

Ha a gerincsérv tüneteit észleljük, még ha nem is erős fájdalommal járnak azok, akkor érdemes bejelentkeznünk a Gyógytornászom rendelőbe. Van megoldás a kínok megszüntetésére, nem szükséges gyógyszer készítményeket sem szednünk hosszútávon. A kezeléseket hamar elkezdhetjük, így rövid idő múlva már el is felejthetjük a kínokat, csak arra kell koncentrálnunk, hogy megtartsuk a jó állapotunkat.