Vízkőmentes otthon a vízlágyítás révén

Sokakban fel sem merül, hogy mi rejlik a vízzel érintkező háztartási gépek meghibásodásában. Nos, a legtöbbször a kemény víz tehető felelőssé. Mivel századunkban a vízlágyítás művelete közismert, így többen, okosan voksolnak a folyamat mellett. Azonban elsősorban érdemes tisztázni az előzményeket, hogy mi is megy végbe akkor, ha valaki még nem rendelkezik vízlágyítást biztosító készülékkel.

Tulajdonképpen a csapban, a fürdőszobában a kádnál, a mosogatógépben, a mosógépben, a vízforralóban, sőt, a kávéfőzőben is kemény víz áll használatban. A kemény víz pedig ásványi anyagot tartalmaz, ami jelentős kárt okozhat a fent említett használati eszközökben.

Létezik azonban erre egy házi megoldás is, mégpedig a vezetékes víz felforralása, amit csakis ezután lehet alkalmazni, hiszen a víz felfőzése lággyá teszi azt. Ugyanakkor ez egy rendkívül macerás tevékenység, továbbá időigényes is. Aki mindenképpen szeretné biztonságban tudni az egészségi állapotát, annak érdemes a kémiai úton végbemenő vízlágyítás mellett döntenie.

A www.vizbaratok.hu weboldal a magyarországi vásárlókat ellátja az ehhez szükséges készülékekkel. A kémiai vízlágyítás tulajdonképpen abból áll, hogy a kemény vízben található kalciumot és magnéziumot a készülék eltűnteti és nátrium ionokkal cseréli fel ezeket. Ezt a procedúrát ioncserés praktikának is nevezik.

A NaCl oldatnak a segítségével lágy víz lesz az eredmény. A vízlágyítást szolgáló készülék egészen könnyen telepíthető, azonban arra is fokozottan oda kell figyelni, hogy száraz, tiszta és hűvös helyen kell működése közben tartani. A legalkalmasabb erre talán a garázs vagy maga a mosókonyha.